![]() |
Lagos Tava
Lagos Tava Tarifi - Lagos Tava Nasıl Yapılır - Lagos Tava Malzemeleri
MALZEMELER 1 adet lagos ( 1kg. ) 1 çay bardağı sıvıyağ 150 gr. mısır unu 1 adet kırmızı soğan 4-5 dal taze roka 1 kg. ağırlığındaki lagos balığını 4 eşit parçaya bölerek fletosunu çıkarın. Bir tencerede sıvıyağı kzıdırın. Fletosu çıkarılmış balık parçalarını mısır ununa bulayın ve her iki yanınıda kızgın yağda 5′er dakika kızartın. Bir tabağa kağıt havlu açın ve kızaran balığı kağıt havlunun üzerine alarak 1-2 dakika yağın süzülmesini bekleyin. Daha sonra servis tabağına alın ve yanına dilimlenmiş kırmızı soğan ile roka ekleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.