ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İspanyol Usulü Sardalya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185477)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:58 AM

İspanyol Usulü Sardalya
 
Malzeme:


750 gram sardalya

4 diş sarımsak

½ demet maydanoz

½ su bardağı galeta unu

50 gram tereyağ

Sıvı yağ

karabiber

kırmızı biber

tuz


Yapılışı:


Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Üstündeki pulları parmaklarınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getirip kapatınız.


Maydanozları ince kıyınız ve sarmısakları çok küçük parçalar halinde kesiniz.Tuz, karabiber, kırmızı biber, maydanoz ve sarmısağı iyice karıştırınız. Balıkları bu karışıma bulayınız.


Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp balıkları diziniz. Artan karışımı balıkların üzerine serpiniz. Tereyağını fındık büyüklüğünde parçalara bölüp balıkların üzerine serpiştiriniz. Fırını 180oC’a ısıtıp tepsiyi yerleştiriniz. Balıkları yaklaşık 25 dakika pişiriniz.


Sıcak servis yapınız.


Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Hamsi



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.