ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Balıklı Bahar Salatası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185466)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:00 AM

Balıklı Bahar Salatası
 
Balıklı Bahar Salatası tarifi - Balıklı Bahar Salatası yapilisi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler


200 Gr semizotu

200 Gr ıspanak

200 Gr su teresi

Yarım demet dereotu

Yarım demet roka

1/4 göbek salata

1 Demet taze nane

200 Gr taze soğan

150 gr mantar

2 Adet kuru soğan

Yeterince un ve mısır unu

12 Sardalya balığı

Sos İçin:

1 Su bardağından 1 parmak eksik sızma zeytinyağı

Yarım su bardağı limon sirkesi

1 Tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Sıvıyağ


Hazırlanışı


* Temizlediğiniz ve bol suyla yıkadığınız yeşilliklerin suyu süzülene dek süzgeçte bekletin.

* Semizotunu, ıspanığı, su teresini, yarım demet dereotunu, yarım demet rokayı, göbek salatayı ve bir demet taze naneyi bıçak kullanmadan elinizle iri parçalar halinde koparın.

* Geniş bir salata tabağına aktarın.

* Mantarları enine ikiye kesin.

* Temizlenmiş taze soğanları iri parçalar halinde doğrayın.

* Mantarları kararmamaları için limonlu suda bekletin.

* Taze soğanları yeşilliklerin üzerine dizin.

* Bu arada sosu hazırlayın.

* Geniş bır kaseye sızma zeytinyağı koyun.

* Üzerine limon sirkesi ilave edin.

* İyice çırpın.

* 1 Tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ekleyin.

* Hazırladığınız sosu bir kenarda bekletin.

* Limonlu suda beklettiğiniz mantarların suyunu süzün.

* Teflon tavada kızartın.

* Kabuklarını soyduğunuz ve dilimler halinde kestiğiniz soğanları teflon tavada kızartın.

* Kabuklarını soyduğunuz ve dilimler halinde kestiğiniz soğanları teflon tavada yumuşayana dek soteleyin.

* Temizlenmiş ve kılçıkları çıkartılmış balıkları bol suyla yıkayın.

* Suyu süzdükten sonra sardalya balıklarını, aralarına un serperek, birbirine yapıştırın.

* Birbirine yapıştırdığınız sardalya balıklarının dış kısımlarını mısır ununa bulayın.

* Çok az sıvıyağ sürülmüş teflon tavada pişirin.

* Salata tabağına aldığınız yeşilliklern üzerine hazırladığınız sostan gezdirin.

* Teflon tavada pişirdiğiniz mantarları, soğanları ve sardalya balıklarını yeşilliklerin üzerine dizin.

* Servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.