![]() |
Bademli Alabalık
Bademli Alabalık Tarifi - Bademli Alabalık Nasıl Yapılır - Bademli Alabalık Malzemeleri
1 kg alabalık 5 yemek kaşığı tereyağı 100 gr çiğ badem 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 su bardağı un Yeterince karabiber Tuz Alabalıkları temizleyip yıkayın ve kurulayın. Yeterince tuz, karabiber serpin ve una bulayın. Dört yemek kaşığı tereyağını tavada eritin, alabalıkların önce derişiz kısmını üç dakika, sonra diğer yüzünü çevirip iki dakika pişirin. Bademi yağ eklemeden fırına verin ve kavurun. Alabalıklar pişince tavadan alın ve süzün. Üzerine limon suyu gezdirin. Bir başka tavaya bir yemek kaşığı tereyağı ve bir yemek kaşığı sirke koyun, ısıtın. Hazırladığınız sosu kavrulmuş bademlerle birlikte alabalığın üzerine dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.