ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taratorlu Kefal (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185429)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:06 AM

Taratorlu Kefal
 
Taratorlu Kefal Tarifi - Taratorlu Kefal Nasıl Yapılır - Taratorlu Kefal Malzemeleri



Taratorlu Kefal


Cevizin iç kabuklarını soyarak havanda dövmelidir. Tamamiyle ezildikten sonra, bayat iç francalayı bir kâsede ıslatıp, ezilmiş taze cevizle karıştırmalı, ayrıca hazırlanmış limon suyunu da bunun içine katmalı, biraz da tuz ilâve ederek, hepsini iyice dövmeli ve koyu mayi haline geldikten sonra, zeytinyağını üzerine döküp karıştırılmalıdır. Kefal haşlandıktan ve ayıklandıktan sonra, yalnız beyaz et kısımları tabağa konup üzerine hazırlanmış taratoru dökülerek servise sunulur.


Not: Kefal ve levrek tavada pişirildikten sonra da üzerine tarator dökülerek servis edilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.