ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taratorlu Palamut Tava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185428)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:06 AM

Taratorlu Palamut Tava
 
Taratorlu Palamut Tava Tarifi - Taratorlu Palamut Tava Nasıl Yapılır - Taratorlu Palamut Tava Malzemeleri



Taratorlu Palamut Tava


1 tane palamut

1,5 su bardagı zeytinyağı

1 çay fincanı ceviz

Yarım su bardağı un

Yarım su bardağı sirke

3-4 yumurta kadar bayat ekmek içi

4 diş sarımsak


Balıkları temizledikten sonra, 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Tuzladıktan sonra kağıt üzerinde unlayıp bir tavada kızdırılmış zeytinyağında kızartın. Kağıt üzerine çıkartıp yağını emdirin. Sonra servis tabağına yerleştirin.Kızartma yağı olarak zeytinyağı kullanmanız tat açısından çok yararlı olacaktır.

Taratorun hazırlanışı : Ekmeği ılık suda ıslatın. Avucunuzla sıkarak sudan çıkartın. Sarımsağı, cevizi, ekmeği rondoya koyarak ince, ince kıyın. Sirke ve su ilavesiyle katı yoğurt kıvamına getirin. Balığın üzerine dökerek servise sunun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.