ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeli İzgara İspendek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185403)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:10 AM

Sebzeli İzgara İspendek
 



ebzeli Izgara İspendek

Malzemeler

(4 kişilik)

2 ispendek ya da levrek

2 patates

100 gr haşlanmış bezelye

10 kiraz domates

4 diş sarımsak

4 dal taze biberiye

5 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber

Kırmızı toz biber



Yapıştır:

Ispendek ya da levrek balığını temizleyip bir kaba alın. Üzerine tuz, kırmızı toz biber, sarımsak ve zeytinyağını ekleyip 1 saat marine edin. Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Domatesleri yıkayın. Marine ettiğiniz balığı süzerek ısıya dayanıklı cam bir kaba aktarın. Yağını da süzüp bir tavaya alın ve patatesleri, sarımsakları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Domatesleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alın. Balığın kenarlarına hazırladığınız sebzeli karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.



Ispendek: Eti en lezzetli balıkların başında gelir. Denizlerimizde ve denizlerin nehirlerle karıştığı acı su bölgelerinde yaşarlar. Levrek ailesindendirler. Boyu 40 santimden küçüklere Ispendek denir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.