![]() |
İstakoz
Istakoz Tarifi - Istakoz Nasıl Yapılır - Istakoz Malzemeleri
Malzemeler 1 adet kereviz 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet maydanoz 1 demet dereotu 1 soğan 1 adet defne yaprağı 5-6 adet karabiber Yeteri kadar tuz Istakoz veya kabuklu deniz mahsulü Yapılışı Büyükçe bir tencereye kerevizin üstü soyulup atıldıktan sonra kalan içi iki parça halinde kerevizin yaprakları soyulmuş ve ikiye ayrılmış patates, üstü kızarmış havucu, kabuğu soyulmuş soğanı, defne yaprağını, karabiberi, tuzu, dereotu ve maydanozu demet halinde suya atın. Bu suyun rengi kahverengi olana kadar kaynatın ve sonra soğumaya bırakın. Soğuyan sebze suyuna ıstakozu, böceği veya pavuryaları atın. Hayvanın soğuk suda haşlanmasının nedeni kollarını ve bacaklarını ani sıcak suya girince artmasıdır. Su kaynadıktan 5 dk. sonra ıstakoz pişmiş demektir. Arzuya göre kabuğundan ayıklanan hayvan deniz mahsüllerine uygun bir sos ile servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.