ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Domatesli Biberli Mezgit (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185382)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:14 AM

Domatesli Biberli Mezgit
 
Mezgit Nasıl Pişirilir - Biberli Mezgit - Domatesli Balık


Malzemeler


4 mezit dilimi (her biri 175-250 g arası)

1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı

1 soğan (ince doğranmış)

1 iri dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, halkalar halinde doğranmış)

500 g domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış)

3 diş sarımsak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı biberiye

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)


Süsleme için:


taze kekik dalları

siyah zeytin


Malzemeler


Balık dilimlerini soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayarak, bir kenara bırakın. Fırınınızı 200 °C'a ısıtın.

Zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca balık dilimlerini koyup, arada altüst ederek, her iki yanları da hafifçe sararıncaya kadar pişirin. Sonra, delikli spatulayla ateşe dayanıklı bir tabağa çıkarın.


Tavaya soğanları ve biber halkalarını ekleyip, soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar (ama sararmamalıdırlar) pişirin. Domatesler, sarımsaklar, kekik ve biberiyeyi ekleyip, tuz ve karabiberi serperek, karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alın.


Domatesli - biberli karışımı kaşıkla balık dilimlerinin üstüne aktarın. Ateşe dayanıklı tabağın üstünü örtüp, fırına verefek, 30 - 35 dakika pişirin.

Tabağı fırından alıp, taze kekik dalları ve siyah zeytinlerle süsleyerek, servis yapın.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.