![]() |
Patlican Püreli Dil Balığı
Patlican Püreli Dil Balığı tarifi - Patlican Püreli Dil Balığının yapılışı
Malzemeler 4 dil balığı filetosu (150 şer gr’lık) balık haşlama suyu (1 -2 kepçe) 1 kg patlıcan 1 limon yarım su bardağı zeytinyağı (komili sızma) 4 büyük yaprak fesleğen tuz, karabiber YAPILIŞI Patlıcanları fırınınızın ızgarasında arasıra çevirmek surtiylt 30 dakika pişirin. Patlıcaların kabukları kararmaya yakın şekilde kızarmalıdır.Sonra patlıcanların kabuklarını soyun ve içini zeytinyağı, limon suyu, fesleğen, tuz ve biberle birlikte mikserden geçirin.Dil balığı filetolarını bir fırın tepsisine yayın. Üzerlerine biraz balık suyu gezdirin ve 200 derece ısıtılmış fırında 5-7 dakika pişirin.Dil balıklarını tabağın ortasına koyun, etrafına püreyi yayı ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.