![]() |
Somon Tikka
Somon tikka tarifi - Somon tikkanın yapılışı
Malzemeler 4 küçük parça somon 1 yemek kaşığı şeker 250 ml. krema 2 yemek kaşığı salça 250 ml. su birkaç damla kırmızı gıda boyası 1 yemek kaşığı kimyon Süslemek için:Taze kişniş, hindistancevizi 1/2 yemek kaşığı kişniş 1/2 yemek kaşığı pul biber 3 diş dövülmüş sarmısak 1,5 yemek kaşığı ezilmiş taze zencefil Yapılışı Sarmısak ve zencefil az yağda 5 dakika pişirilir. Tüm baharatlar eklenir ve 1 dakika pişirilir. Daha sonra salça ilave edilir ve 1 dakika daha pişirilir. Krema ve su eklenir, 5 dakika pişirilir. Şeker ve birkaç damla kırmızı gıda boyası eklenir. Somon balığının iki yüzü 4 dakika orta ateşte bir tavada pişirilir. Sos eklenerek bir süre ısıtılır. Kişniş ve hindistancevizi ile süslenerek servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.