ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mayonezli Limonlu Alabalık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185301)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:27 AM

Mayonezli Limonlu Alabalık
 
Alabalık Tarifi - Alabalık Yemekleri - Mayonezli Limonlu Alabalık Nasıl Pişirilir



Malzemeler


4 kişilik


4 ayıklanmış alabalık,

4 limon,

2 bağ maydanoz,

3 dal kekik,

3 yesil soğan,

tuz,

sürmek için sıvı yağ.

Mayonez:


1 yumurta sarısı,

1 tatlı kasığı hardal,

2 diş sarımsak,

yarım limonun suyu ve kabuğunun rendesi,

1 yemek kaşığı sirke,

75 ml sıvı yağ,

1'er bağ fesleğen, maydanoz, soğancık, dereotu,

150 g yoğurt


Tarifi


Balıkları soğuk sudan geçirin, içine ve dışına limon suyu damlatın. Maydanozu, kekiği ve soğanları kıyarak karıştırın. Limon suyu, 2 limon kabuğun rendesi, tuz ve karabiber ile karıştırın. Bu karışımı balıkların içine doldurun. Kalan limonları dilimleyin, dilimleri ortadan kesin. Balıkların derisini birkaç yerde yarın, limon dilimlerini yarıkların içine sokun. Balıkları toplam olarak 10 dakika kızartın, arada bir çevirin.


Mayonez: Yumurta sarısı, hardal, dövülmüş sarmısak, limon suyu, sirke ve limon kabuğu rendesi ile mayonez hazırlayın. Kıyılmış yeşillikleri yoğurt ile beraber mayoneze karıştırın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.