ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pazılı Alabalık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185293)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:29 AM

Pazılı Alabalık
 
alabalık nasıl pişirilir - pazılı alabalık tarifi - alabalık tarifi - pazılı alabalık yapılışı


Malzemeler


4 adet iri pazı yaprağı

4 adet fleto alabalık

1 su bardağı rende kaşar

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 kahve fincanı sıvıyağ


Yapılışı


Pazı yaprakları kaynar suya batırılır ve çıkarılır. Damarlı kısmı üste gelecek şekilde tezgaha serilir. Üzerine fleto balık konur.


Tuz, karabiber ve pul biber serptikten sonra kaşar bırakılır ve kenarları toplayarak rulo yapılır. Diğerleri de aynı şekilde hazırlanır. Fırın kabına sıralanır.


Üzerine 1 su bardağı kadar su ve 1 kahve fincanı yağ gezdirilir. Kapak kapatılarak 200 derece fırına verilir. Yarım saat kadar pişirilir.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.