ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Alabalık Papaz Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185262)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:34 AM

Alabalık Papaz Yahnisi
 
alabalık yahnisi nasıl yapılır - papaz yahnisi tarifi - alabalık yahnisinin yapılışıMalzemeler:


4 tane sazan balığı veya alabalık

6 adet soğan (yarım ay şeklinde doğranmış )

1 çay bardağı YONCA kanola yağı

4 çorba kaşığı YONCA domates rendesi

4 yeşil biber (ince kıyılmış)

1 tatlı kaşığı YONCA sarımsak ezme

Maydanoz

tuz

karabiber

1 limon suyu

1 su bardağı un (kızartmak için)


Yapılışı:


Balıkları una bulayıp kızgın yağda kızartın, kalan yağa soğanları, yeşil biberi, domates rendesini, sarımsak ezmesini, tuzu, karabiberi ilave edin, karıştırın. Balıkları fırın kabına alın, üzerine soğanlı karışımı dökün, limon suyu gezdirin 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Maydanoz serpip servis yapın.


Ayşe Tüter


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.