ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yılanbalığı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185257)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:35 AM

Yılanbalığı
 
Malzemeler:

1 kg yılan balığı

1 çorba kaşığı tuz

Baharat


Yapılışı:



Balığın derisi sırtından yüzülür (Tulum halinde çıkarılması iççin kaygan olan deri ve gövde el küle batırılarak veya kağıtla ayrı ayrı tutulup gömlek çıkarır gibi soyulur), soyulan balığın karın tarafı yarılarak içi temizlenir Sıcak suyla iyice yıkanır 5-6 cm boyunda doğranan balık, tuz, kimyon, kırmızı biber, reyhan, defne yaprağı ile terbiye edilir Buzdolabında 5-6 saat dinlenmeye bırakılır Dinlenmiş balık zeytinyağında iyice kızartılır (Yağını bırakıp çekmesi için bu kızartma süresi epeyce uzundur) Kızaran balık taratorla servis yapılır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.