ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patates Pullu Levrek Tava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185252)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:36 AM

Patates Pullu Levrek Tava
 
Patates Pullu Levrek Tava Tarifi - Patates Pullu Levrek Tavanın Yapılışı - Levrek Tava Tarifi

Malzemeler

4 levrek fileto

½ kg ıspanak

3 soğan

2 diş sarımsak

100 gr tereyağı

3 çorba kaşığı sıvıyağ

4 taze patates

200 gr kiraz domates

200 gr mantar

Kızartmak için sıvıyağ

Tuz, karabiber, muskat


Sos için :

100 gr krema

50 gr tereyağ

½ limonun suyu

Tuz, beyazbiber


Süsü için :

8 spagetti makarna

4 defne yaprağı

4 limon dilimi

Yapılışı


Ispanagı temizlayip yıkayıp incecik kıyın

Soğanları küp küp doğrayın

Sarımsağı temizleyip ezin

3 kaşık sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve sarımsakları soteleyin

Ispanak, tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ekleyip yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin

Levrek filetoları yıkayıp süzün

Patatesleri temizleyip zar inceliğinde dilimleyin ve tereyağına ekleyin

10 dakika bekletin

Cips patatesleri filetoların üzerine balık sırtı dizin

Sıvıyağı kızdırıp balıkları kızartın

Ispanak kavurmasını balığın boyuna göre şekillendirip servis tabaklaına paylaştırın

Üzerlerine balıkları yerleştirin

Spagettileri kızartın

Limon dilimlerini fırınlayarak kurutun

Roka yapraklarını balıkların üzerine paylaştırın

Spagetti, defne yaprağı ve limon dilimi ile dekoratif olarak süsleyin

Sos için; kremaı tavada kaynatın

Tereyağı, limon suyu, tuz ve beyazbiber ekleyip 1 dakika pişirin ve tavayı ocaktan alın

Patates cipslerini beklettiğiniz tereyağını tavada ısıtın

Mantar ve kiraz domatesleri soteleyip tabaklara paylaştırın

Tereyağlı krema sosu üzerine gezdirip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.