ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kağıtta Alabalık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185233)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:39 AM

Kağıtta Alabalık
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler

  • 1 demet taze soğan
  • 8 alabalık filetosu
  • 3-4 çorba kaşığı margarin
  • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 demet maydanoz
Ayrıca :
  • Yağlı kağıt (fırın kağıdı)
  • Limon dilimleri

hazırlanışı

  • Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın.
  • Balık filetolarını temizleyin.
  • Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
  • Yağlı kağıttan filetoları kaplamaya yetecek 60 cm büyüklüğünde 8 parça kesin. Kağıt parçalarını ikişerli olarak üst üstte yerleştirin.
  • Bir tavada margarin ve sıvıyağı birlikte ısıtın. Sürekli karıştırarak limon suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle hafifçe tatlandırın.
  • Yağlı kağıtların üzerine ikişer balık filetosu yerleştirip limonlu yağı üzrelerine sürün. Son loarak taze soğan halkalarını üzerine serpin.
  • Kağıtları balıkları örtecek biçimde katlayıp kenar kısımlarını iyice kapatın.
  • Balıkları fırın ızagarası veya tepsisinin üzerine yerleştirip 175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Bu arada maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra yapraklarını kıyın.
  • Balığı fırından alıp kağıtları dikkatlice açın. Kağıtları açtığınızda paketlerin içinden buhar çıkacağından, dikkatli olmanızda yarar var.
  • Balıkların üzerine maydanoz serptikten sonra servis tabaklarına alın ve servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.