 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
06-28-2012 11:39 AM |
Kağıtta Alabalık
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
içindekiler
- 1 demet taze soğan
- 8 alabalık filetosu
- 3-4 çorba kaşığı margarin
- 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- 1 demet maydanoz
Ayrıca : - Yağlı kağıt (fırın kağıdı)
- Limon dilimleri
hazırlanışı
- Taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın.
- Balık filetolarını temizleyin.
- Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
- Yağlı kağıttan filetoları kaplamaya yetecek 60 cm büyüklüğünde 8 parça kesin. Kağıt parçalarını ikişerli olarak üst üstte yerleştirin.
- Bir tavada margarin ve sıvıyağı birlikte ısıtın. Sürekli karıştırarak limon suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle hafifçe tatlandırın.
- Yağlı kağıtların üzerine ikişer balık filetosu yerleştirip limonlu yağı üzrelerine sürün. Son loarak taze soğan halkalarını üzerine serpin.
- Kağıtları balıkları örtecek biçimde katlayıp kenar kısımlarını iyice kapatın.
- Balıkları fırın ızagarası veya tepsisinin üzerine yerleştirip 175 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Bu arada maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra yapraklarını kıyın.
- Balığı fırından alıp kağıtları dikkatlice açın. Kağıtları açtığınızda paketlerin içinden buhar çıkacağından, dikkatli olmanızda yarar var.
- Balıkların üzerine maydanoz serptikten sonra servis tabaklarına alın ve servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.