![]() |
Fırında Kaşarlı Alabalık Tarifi
alabalık nasıl pişirilir - alabalık fırında - alabalık pişirme yöntemleriMalzemeleri:
2 adet temizlenmiş alabalık Biraz maydanoz 1 adet soğan 1 adet patates Biraz tuz Hazırlanışı: 1-Maydanoz ve soğanı doğrayıp, balığın karnına yerşeltiriyoruz 2-Patatesi kabuklarıyla beraber yuvarlak yuvarlak doğruyoruz 3-Balıkları yağlanmış borcam tepsiye yerleştiriyoruz 4-Fırının ızgara kısmında doğranmış ve yıkanmış patatesleri yerleştiriyoruz 5-Ve balık tepsisindeyken yada ilk önce balığın üzerine derin çizgilerle kesiyoruz (içinin iyi pişmesi için) 6-Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-dakika kadar pişiriyoruz 7-Kaşar rendeleyip balıkların üzerine serpiyoruz 8-Kaşarlar eriyene kadar yine fırında tutuyoruz 9-Kızarmış patates,limon ve maydanoz eşliğinde 10-Sıcak sıcak ve sevgiyle sunuyoruz (Tuzu yerken ilave ediyoruz) alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.