ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tereyağlı Alabalık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185210)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:43 AM

Tereyağlı Alabalık
 
Tereyağlı Alabalık Tarifi - Tereyağlı Alabalık Nasıl Yapılır - Tereyağlı Alabalık Malzemeleri



Tereyağlı Alabalık

MALZEMELER


4 adet alabalık

3 çay kaşığı galeta unu

2 çorba kaşığı tereyağı

1 yumurta

4 çorba kaşığı un

Tuz, karabiber


Alabalıkları temizleyip, ortadan ikiye ayırarak, orta kılçığını çıkarın. Ancak parçaların birbirinden ayrılmamasına dikkat edin. (Bu işlemleri balıkçınız rahatlıkla yapar.) Sırası ile; una, yumurtaya ve galeta ununa bulanmış alabalıkları tereyağında kızartın. Servis tabağına aldıktan sonra yağ yanmamış ise balıkların üzerinde gezdirin. (Tereyağı çok çabuk yanar ve balığın lezzetini bozar. Yandığını görünce tereyağını yenileyin.)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.