ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185208)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:43 AM

Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma
 
Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma Tarifi - Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma Nasıl Yapılır - Ardanın Mutfağı Kalamar Dolma Malzemeleri


Malzemeler - 1 Adet Arpacık Soğan

- 1 Tutam Dere Otu

- 4 Yemek kaşığı Ezilmiş Peynir

- 3 Tutam Ispanak

- 4 Adet Kalamar

- 8 Dilim Pastırma

- 1 Diş Sarımsak

- Kararında Karabiber, Karbonat, Su, Tuz Hazırlanışı Kalamarların başlarındaki sert ve püsküllü kısmı çıkartarak bir kenara koyun. Sonra içlerini boşaltın, etin içindeki saydam kıkırdağı ve dışındaki mor zarı alın. Bir kase içinde, kalamarların üzerini karbonatlı suyla örtün ve 3 saat bekletin.. İç harcı için bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun,pastırmaları 3-4 dakika kızarana kadar çevirin,küçük dilimlere bölün.Daha sonra tavadan alarak,havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa yağını süzmek üzere koyun.Aynı tavada ince kıyılmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun.Kıyılmış ıspanakları ve dereotunu ekleyerek kavurmaya devam edin.Pastırmaları tekrar tavaya alarak ıspanaklarla beraber 1 -2 defa daha çevirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Peyniri, ekmek kırıntısını,Ispanak karışımını ekleyerek karıştırın.Tuz ve karabiberle tatlandırın. Temizlenmiş kalamarları,bu karışımla doldurun.Ağızlarını kürdanla birleştirin. İzli tavada ızgara yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.