![]() |
Sesilya Usulü Dil Balığı
Sesilya Usulü Dil Balığı Tarifi - Sesilya Usulü Dil Balığı Yapılışı - Sesilya Usulü Dil Balığı Nasıl Yapılır - Sesilya Usulü Dil Balığı Malzemeleri
2 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 dil balığı filetosu (kılçıkları temizlenmiş) 160 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı 60 gr (1/2 su bardağı) rendelenmiş gravyer peyniri Un, tuz ve karabiberi bir tabağa koyup iyice karıştırınız; filetoları bu karışıma bulayınız. Geniş bir tavada tereyağı hafif ateşte eritiniz. Yağ kızınca balık filetolarını tavaya yerleştirerek her iki yüzlerini 4 - 5'er dakika kızartınız. Izgaranızı önce iyice ısıtınız. Kızarmış filetoları gravyer peynirine bulayıp 3-4 dakika ızgara ediniz. Filetoları servis tabaklarına alıp, yanında haşlanmış kuşkonmazla servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.