![]() |
Mantarlı Dil Balığı İzgara
Mantarlı Dil Balığı Tarifi - Mantarlı Dil Balığı Yapılışı - Mantarlı Dil Balığı Nasıl Yapılır - Mantarlı Dil Balığı Malzemeleri
1 kişilik 1 adet dil balığı 50 gram mantar 1 adet salatalık 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 adet domates 2 adet biber 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım çay kaşığı köri Tuz Ön hazırlık olarak balığı bol suyla yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin. Balığın üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Daha sonra yağladığınız balığı 10 dakika ızgarada pişirin. Mantarları tereyağında bıraktığı suyu çekene dek sote edin ve dil balığının üzerine koyun. Garnitür için: Domatesin kabuklarını soyun ve kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Salatalık ve biberleri de kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Hepsini bir kap içinde karıştırdıktan sonra üzerine limon suyu döküp, köri ve tuz serpin. Salatayı baliğin yanında servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.