ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gönlü Ferah (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185091)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:00 PM

Gönlü Ferah
 
Gönlü Ferah Tarifi - Gönlü Ferahın Yapılışı - Sütlü Gönlü Ferah

Malzemeler:

1 Litre süt

1 Su bardağı tozşeker

2 Çorba kaşığı mısır nişastası

2 Çorba kaşığı un

1 Paket vanilya

1 Adet yumurtanın sarısı

100 gr margarin

1 Poşet krem şanti

1.5 Su bardağı kayısı suyu

500 gr taze kayısı

1 Paket etimek

Süslemek için :

Antepfıstığı ve hizdistancevizi

Yapılışı:


Sütü yumurta sarısını unu mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp göz göz olana dek kısık ateşte pişirin.

Margarini koyup ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın.

Soğuyunca krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika daha çırpın.

Etimekleri cam bir kabın içine dizin.

1.5 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp üzerine dökün.

Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin.

Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindistancevizi ile süleyerek servis yapın.





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.