ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Esmer Tulumba Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185075)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:02 PM

Esmer Tulumba Tatlısı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler


4 adet yumurta

100 gr margarin

2 su bardağı su

1 fiske tuz

1 çay bardağı irmik

2 çornba kaşığı kakao

2 su bardağı un

Şerbet için:

3 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Yarım limon suyu

Kızartma için:

3 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:


Önce şerbet kaynatılır, soğumaya terk edilir. Tencereye su, tuz ve margarin konur. Orta ateşte suyun içindeki margarinin erimesi beklenir. Daha sonra elenmiş un ve irmik birden eklenir ve hızla karıştırmaya başlanır. Un pişmeye başlayınca ateşten alınır. Ilıması beklenir. Sonra 1 yumurta kırılır ve mikserle karıştrırılır. Tam anlamıyla karışınca ikinci yumurta katılır aynı şekilde yedirilir. Diğer yumurtalar da sırasıyla eklenir. En son kakao katılır. Karışım tulumba ya da krema pompasına doldurulur. Fazla kızgın olmayan yağa 2 santim uzunluğunda bırakılır. İki yüzü kızarınca ateşten alınır. Soğuk şerbete atılır. Her seferinde tavadaki yağ soğutularak kızartmaya devam edilir


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.