![]() |
Üsküp Tarifi Güllaç
Üsküp Güllaç Tarifi - Üsküp Güllaç Yapılışı - Üsküp Güllaç Nasıl Yapılır - Üsküp Güllaç Malzemeleri
Malzeme: 1 kilo süt 1 yumurta 125 gr. Margarin 10 yaprak güllaç yufkası Yumurta ile süt çırpılır. Bu karışımın bir kısmı tepsiye dökülür. Yapraklar tek tek iyice ıslatılıp, üzerine eritilmiş yağ serpilir ve bohça şeklinde katlanır. Bunlar tepsiye dizilir. Üzerine yağ dökülüp fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Şerbet için 3,5 bardak şeker, 2,5 bardak su gerekiyor. Sıcak olan şerbet sıcak olan tatlıya atılıp tekrar fırına verilir. 10 dakika kadar fırında kaldıktan sonra çıkartılı ve üzerine ceviz serpilir. Kübra Kutal |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.