![]() |
Cennet Künkü
Malzemeler
Milföly Hamuru; 250 gr un ( 2 tepeleme su bardagi) 1/2 yemek kasigi sirke 1 yemek kasigi ayçiçek yagi 1/2 çay kasigi tuz 1/2 bardak su 200 gr margarin 1/2 bardak un ( hamuru açmak için) 1 yumurta sarisi ( hamurun üstü için) Surubu; 2,5 bardak tozseker 1,5 bardak su 1/4 limon Süsü için; 1 bardak krem santiy 1 fincan kiyilmis yesil fistik Tarifi Yukaridaki gereçlerle yarim ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazirlayin. Hamuru 4 mm incelikte açip uzatin. 3 cm eninde uzun seritler halinde kesin. 2 cm çapinda ve 12 cm uzunlugunda içleri kagitla doldurulmus ve iki baslari kapali- yagli kagittan silindirler hazirlayin. Kesilen hamurlari, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarin. Firin tepsisine siralayip üstüne sulandirilmis yumurta sarisi sürün. 4. Hamurlari kizgin firinda pisirin; ortalarindaki kagidi çikartip biraz daha firinda bekletin. Sonra da soguk suruba atin. 5. Tatlilari servis tabagina çikartin; soguduktan sonra içlerine krem santiy sikin ve iki baslarina kiyilmis yesil fistik serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.