ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cennet Künkü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184875)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:36 PM

Cennet Künkü
 
Malzemeler

Milföly Hamuru;

250 gr un ( 2 tepeleme su bardagi)

1/2 yemek kasigi sirke

1 yemek kasigi ayçiçek yagi

1/2 çay kasigi tuz

1/2 bardak su

200 gr margarin

1/2 bardak un ( hamuru açmak için)

1 yumurta sarisi ( hamurun üstü için)
Surubu;

2,5 bardak tozseker

1,5 bardak su

1/4 limon

Süsü için;

1 bardak krem santiy

1 fincan kiyilmis yesil fistik

Tarifi

Yukaridaki gereçlerle yarim ölçü yaprak hamuru ( milföy) hazirlayin.

Hamuru 4 mm incelikte açip uzatin. 3 cm eninde uzun seritler halinde kesin.

2 cm çapinda ve 12 cm uzunlugunda içleri kagitla doldurulmus ve iki baslari kapali- yagli kagittan silindirler hazirlayin. Kesilen hamurlari, bu silindirlerin üzerine helis biçiminde döndürerek sarin. Firin tepsisine siralayip üstüne sulandirilmis yumurta sarisi sürün.

4. Hamurlari kizgin firinda pisirin; ortalarindaki kagidi çikartip biraz daha firinda bekletin. Sonra da soguk suruba atin.

5. Tatlilari servis tabagina çikartin; soguduktan sonra içlerine krem santiy sikin ve iki baslarina kiyilmis yesil fistik serpin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.