![]() |
Fıstıkllı Çikolata Soslu Profiterol
Fıstıkllı Çikolata Soslu Profiterol - Fıstıkllı Çikolata Soslu Profiterol Tarifi
http://www.oktayustam.com/images/tar.../porof-(1).jpg Malzemeler : 2 su b. un 2 su b. su 1 çorba k. margarin 1 tatlı k. toz şeker 1 fiske tuz 4 yumurta Kreması için: 4 su b. süt 4 çorba k. un 1 çorba k. nişasta 1 paket vanilya 1 su b. toz şeker 1 poşet toz şanti 1 çay b. süt Çikolata sos için: 3 su b. süt 2 çorba k. un 1 su b. toz şeker 2 çorba k. kakao 1 yumurta sarısı 150 gr. çikolata 3 çorba k. sıvıyağ Üzeri için: bütün fıstık Hazırlanışı : Tencereye 1 çorba kaşığı margarini alın.Üzerine 2 su bardağısu ve 1 fiske tuz ilave edin. Su bitene kadar kartıştırın.Daha sonra üzerine 2 su bardağı söke un ilave edin ve karıştırın.Daha sonra hamtru karışımını başka bir kaba alın ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak soğutun. Hamur soğuduktan sonra üzerine 1. yumurtayı kırın ve karıştırın.Diğer kalan yumurtaları da ilave edin ve yoğurun.Hamuru güzelce karıştırın.Hamru şanti torbasına alın.Fırın tepsisini az yağla yağlayın.Şanti torbasını tepeden sıkırak şekil verin.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırının orta katında pişirin.Kreması için tencereye 4 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 4 çorba kaşığı unu, nişastayı, vanilyayı ve toz şekeri alarak kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın.1 poşet toz şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpın.Şantiyi kremanın içine dahil edin ve güzelce karıştırın ve krema akıcı olsun.Sosu için ise tencereye sütü, toz şekeri, unu, yumurta sarısını ve kakaoyu alarak kısık ateşte karıştırarak pişirin.Sosun en son kısmında 150 gr.bitter çikolatayı ilave edin ve karıştırın. Profiterolun hamurunu arkasından parmağınızla çıtlatın ve açın içine kremadan sıkın.Profiterol hamurlarını bu şeklikde doldrun.Servis tabağına profiterolu yerleştirin.Üzerine çikolata sosu dökün.Üzerine bütün yeşil fıstık ilave edip servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.