ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Cevizli Tatlı Dünür (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184708)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:03 PM

Cevizli Tatlı Dünür
 
Malzemeler

4 su bardağı un
Şurubu için: 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Harcı için: 2 adet elma rendesi, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı

- derin bir kaba, sıvıyağı, sirkeyi ve ılık suyu aktarın. üzerine toz şekeri, tuzu ve kabartma tozunu ilave edin, karıştırın, unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun.
- tezgahın üzerine aldığınız hamuru 4-5 dakika kadar yoğurup, yarım saat dinlenmeye bırakın.

Harcı için;
- elmaları çukur bir tabağa rendeleyip, suyunu sıkın.
- toz şekeri, tarçını ve iri çekilmiş cevizleri ekleyerek karıştırın.
- dinlenen hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparın. bir bezeyi dosya kağıdı büyüklüğünde açarak, ortadan ikiye bölün.
- yarım hamurun her iki ucunu, yukarıdan aşağıya doğru beş yerinden keserek kenarları tırtıklı bir yaprak şekline getirin.
- hamurun orta kısmına, elmalı harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyup, yukarıdan aşağıya doğru kestiğiniz hamurları saç örgüsü yapar gibi örün.
- üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürüp, 175 dereceye ayarlı fırında 45 dakika, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
- bu arada şurup için toz şekerle suyu geniş bir kapta karıştırın. Soğuk olarak kullanacağınız şurubun şekerinin iyice erimesine dikkat edin.
- fırından aldığınız sıcak hamurları hemen soğuk şurubun içine koyup, fırında 15 dakika daha bekletip alın. soğuyunca dilimleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.