ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kayısı Dolması Lokması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184698)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:05 PM

Kayısı Dolması Lokması
 
Kayısı Dolması Lokması Tarifi - Kayısı Dolması Lokması Yapılışı - Kayısı Dolması Lokması Nasıl Yapılır - Kayısı Dolması Lokması Malzemeleri

16 iri kuru kayısı (bir gece önceden suda bırakılacak)

40 gr tereyağı ya da margarin

150 gr su

2 yumurta, çırpılmış

Kızartma için yağ

Kiraz şekerlemesi ya da haşlanmış badem

50-75 gr şeker.


Kayısıları bir gece önce ıslattığınız sudan çıkarın ve bir tarafa sularının süzülmesi için bırakın.

Tereyağını su içinde ateşin üzerine koyarak eritip kaynatın ve unu yavaş yavaş karıştırın. Hafif ateşin üzerinde hamur düzgün bir top haline gelene dek tahta kaşıkla karıştırın. Azar azar çırpılmış yumurtaları eklerken, her keresinde çırpın.

Suyu, süzülen kayısıların içini, zencefil ve kiraz şekerlemesi ya da haşlanmış bademle doldurup, içlerine koyduklarınızın çıkmaması için elinizle sıkıştırın.

Yağı iyice kızdırın. Hamurdan yemek kaşığı ile parçalar alıp, çay kaşığı ile bunları tavadaki yağın içine iteleyin. İyice kabarıp gevrekleşene ve kızarana dek tavada tutun.

Kızaranı tavadan alıp, kaşığın sapı ile yararak ortasındaki boşluğa, doldurulmuş kayısıları yerleştirin. Şekerde yuvarlayıp, soğumadan servisini yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.