![]() |
Taş kadayıf 2
Antakya Taş kadayıf tatlisi - Taş kadayıf tarifi - Hatay Taş kadayıf tarifi - Taş kadayıf hamuru - Taş kadayıf hamuru tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1.5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz Şerbeti için: 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker dörtte bir limon suyu Bulamak için 1 yumurta, kızartmak için sıvıyağ içine dövülmüş ceviz. Hazırlanışı: Bütün hamur malzemeleri karıştıralım ve krep hamurundan birazcık katı bir hamur elde edelim. Ilık bir yerde mayalanana kadar bekletelim. Hamurun mayalanması için beklereken şerbetimizi kaynatıp soğumaya bırakalım. Teflon bir tavaya (tava ısındıktan sonra) mayalanan hamurdan birer yemek kaşığı alıp düzelterek yayalım. Kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alalım. Bu hamur ölçüsünden 50 tane kadayıf oluyor. Kadayıfları(hamurları) biraz daha büyük yapabilirsiniz isteğinize göre . Pişen kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup ağzına bastırarak yarım ay şekli vererek kapatalım. Bir yumurtayı iyice çırpıp,kadayıfın sadece kapattığımız tarafını(ağız kısmı) yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartalım. Kızaran kadayıfları önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine atalım.İki dakika kadar bekletip çıkaralım. Taş kadayıflarımız servise hazır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.