ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Susam tatlisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184627)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:17 PM

Susam tatlisi
 
Malzemeler
1 çay bardagi
irmik
1 çay bardagi hindistan cevizi
1 yemek kasigi margarin
1 yemek kasigi sivi yag
1 çay kasigi maya
1 su bardagi un
Simitleri bulamak için
susam
Surubu:
1,5 su bardagi toz
seker
1,5 su bardagi su
Ceyrek limon
Yapilis Tarifi
Irmik,hindistan cevizi,margarin;sivi yag,maya ve un bir kaba alinaraka karistirilir ve un ilave edilir.Elde edilen hamurdan çok kuçuk olmayan simitler yapip susama bulayin ve tepsiye dizin(yaglamaya yada unlamaya gerek yok)180 derece de pisir.
Surup:Seker,su ve limon dan fazla koyu olmayan bir surup yapalim.
Pisen ve iliyan simitlerin uzerine ilik serbeti gezdirelim.Surubunu cekince servis e hazirdir.Afiyet olsun!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.