![]() |
Düğme Tatlısı
Malzemeler:
125gr margarin 2 su bardağı irmik 2 Adet yumurta 1 Su bardağı un 1 Paket kabrtma tozu 1 Kahve fincanı soda 1 Çay kaşıgı vanilya 2 Çorba kaşığı marmelet 2 Çorba kaşığı badem -Şerbet için: -1,5 Su bardağı toz şeker -1 Çorba kaşığı limon suyu -1 Çay kaşığı vanilya -1 Su bardağı su Hazırlanışı: -Öncelikle şerbeti hazırlayın: -Bunun için 1 su bardağı su ve 1.5 su bardağı tozşekeri kaynatın. -Ocaktan alıp 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın. -Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kadar kavurun. -Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilyayı ekleyip yoğurun. -Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. -Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın.Yağlanmış tepsiye dizin. -Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. -Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti üzerinde gezdirin. -Ortalarına marmelat ve badem koyup, servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.