ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Uludağ Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184489)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:40 PM

Uludağ Tatlısı
 
MALZEMELER


1 kg. kestane

750 gr. tozseker

8 adet yumurta

50 gr. Antep fistigi

50 gr. meyve sekerlemesi

2 çorba kasigi un

1 paket vanilya

YAPILIŞ TARİFİ


Kestaneyi yikayip, dis kabuklarini soyunuz. Kabuklari soyulan kestaneyi bol suyla atese koyunuz. Iç kabuklari soyulmaya baslayinca atesten aliniz. Iç kabuklarini da soyup tekrar üzerini örtecek kadar suyla atese koyunuz. 1 fincan suyu kalinca kestaneler de yumusayinca 500 gr. sekeri üzerine dökünüz. Sekerle beraber suyunu çekinceye kadar kaynatiniz. Suyunu çekince alip, vanilya koyup, sogutunuz. 3 yumurta, 3 çorba kasigi seker, 3 çorba kasigi undan yuvarlak kaliba dökülecek bir kek hazirlayiniz. Kek hazirlaninca yuvarlak bir servis tabagina koyunuz. Kekin üzerine kestaneleri seyrek telli elek veya kalburdan geçirerek pandispanyanin üzerine dag sekli veriniz. 250 gr. seker ve 5 yumurta akindan krem santi taklidi hazirlayiniz. Krem santi taklidini torbaya koyup, kestanelerin üzerini tamamen kremle kapatiniz. Krem donunca üzerini fistik, meyve sekerlemesi ile zevkinize göre süsleyiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.