![]() |
Rulo Lokma
Rulo Lokma Tarifi - Rulo Lokma Yapılışı - Rulo Lokma Nasıl Yapılır - Rulo Lokma Malzemeleri
2 adet yufka 1 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı süt İç için: 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay bardağı toz şeker 1 yumurta beyazı Kızartma için: 2 su bardağı sıvıyağ Şerbet için: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarım limonun suyu Şerbet kaynatılır ve soğutulur. İç malzemesi karıştırılır. İlk yufka tezgaha serilir, yüzeyine yumurta sarısı- süt karışımının yarısı sürülür. Sonra ortadan ikiye kesilir. Kesilen kısma uzunlamasına için dörtte biri konur, rulo yapılır. Rulo baş parmak kalınlığında bıçakla kesilir. Kalan yufkalara aynı işlemler uygulanır. Lokmalar kızgın yağa atılır ve pembe renkte kızartılır. Soğuk şerbete atılır. Şerbette yarım saat bekletildikten sonra servis tabağına çıkarılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.