![]() |
Bülent Serttaştan Kremalı Kadayıf Tatlısı
Kremalı Kadayıf Tatlısı
300 gr. tel kadayıf 1 su b. ceviz 1 tatlı k. tarçın KREMASI İÇİN: 1 lt. süt 1 lt. krema 4 çorba k. un 3 ÇOrba k. tereyağı 2 su b. tozşeker Kadayıfları elimizle ufalayalım. Tencerede tereyağını eritelim. Kadayıfları üzerine koyalım. Şekerini ekleyelim. Kısık ateşte kadayıflar pembeleşene kadar kavuralım. Pembeleştiğinde cevizleri ilave edelim. Biraz daha kavurup ateşten indirelim. Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri bir tencerede kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirelim. Kavurduğumuz kadayıfların yarısını borcamın dibine dizelim. Düzleyelim. Üzerine muhallebimizi dökelim. Kalan kadayıflarıda üzerine döküp tekrar düzleyip soğuması için dolaba kaldıralım. Soğuduğunda dilimleyip afiyetle yiyelim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.