ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kaymaklı Ekmek Kadayıfı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184455)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:46 PM

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
 
kadayıf tarifleri - ekmek kadayıfı nasıl yapılır - şerbetli tatlılar - şerbetli tatlı tarifleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kaymaklı ekmek kadayıfı malzemeleri


1 ekmek kadayıfı (600 gr)


2 kg toz şeker


10 su bardağı


1 tatlı kaşığı limon suyu


200 gr kaymak

Üzeri için


Kaymak


Toz Antep fıstığı


Kaymaklı ekmek kadayıfı hazırlanışı


Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin.

Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi

örterek 20 dakika bekletin.

Yumuşayınca suyunu süzdürüp,

temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın.

Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın.

Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün.

Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden

kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin.

Suyunu çekince ocaktan alın.

Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip

üzerine kaymak yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatın.

Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın.


Ekmek kadayıfının arasına kaymak

yerleştirmeden de hazırlayıp,

sadece servis yaparken kaymakla ikram edebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.