![]() |
Ballı Kuruyemiş Tatlısı
Kuruyemiş Tatlısı tarifi - Kuruyemiş Tatlısı nasıl yapılır
MALZEME 50 gr. antepfıstığı 100 gr. taze badem 100 gr. fındık 50 gr. iç ceviz 500 gr. bal 1 çorba kaşığı anason 50 gr. tereyağı Hazırlanışı Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun. Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun. Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip yeniden kavurun. Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın. Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.