ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Peynirli ve Kahveli Mus (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184438)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:48 PM

Peynirli ve Kahveli Mus
 
6 kişilik gerekli malzemeler:


6-7 küçük hazır beze

2 dilim hazır kek

100 gr bitter çikolata

2.5 su bardağı krema

1 çorba kaşığı pudraşeker

25 çikolata kaplamalı fındık

2 çorba kaşığı çekilmiş fındık


Mus İçin:


1 su bardağı süt

Yarım kahve fincanı kakao

1 çay bardağı tozşeker

2 çorba kaşığı neskafe

2 yumurta sarısı

3 çorba kaşığı sade jöle

150 gr labne peyniri

2 yumurta akı

3 çorba kaşığı bal

1 tutam tuz


Tarifi:


1. Mus için süt, kakao, tozşeker ve neskafeyi bir tencerede karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyip köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp jöleyi ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Ilınınca labne peynirini ilave edin.

2. Yumurta aklarını bur tutam tuzla ayrı bir kapta kar halinde çırpın. Balı ısıtıp aklara azar azar yedirerek ilave edin. Kısık ateşte benmari usulü yumuşak ve kıvamlı bir krema haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Ocaktan alıp ılınıncaya kadar 3-4 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kahveli karışıma azar azar yedirerek ekleyin.

3. Bezeleri ufalayın. Kek dilimlerini küçük küçük doğrayın. Çikolatayı ufalayıp benmari usulü ısıtılan 1 bardak süt kremasında eritin.

4. Kalan kremayı ayrı bir kapta pudraşeker ile çırpın. Yarısından fazlasını 6 servis kasesine paylaştırın. Üzerini kek dilimleriyle kaplayıp kahve likörü ile ıslatın. Sırasıyla çikolatalı krema, beze, kalan mus ve pudraşekerli kremayı ilave edin. Çikolata kaplamalı fındık ve çekilmiş fındıkla süsleyip buzlukta 1 saat bekletin.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.