![]() |
Yayla Tatlısı
Malzemeler
1 paket kabartma tozu Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı irmik 5 adet yumurta 1 çay bardağı un 1 çay bardağı tozşeker 50 gram file antepfıstığı 1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığı Şerbeti için: 2 buçuk su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu Yapilisi Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene dek çırpın. 1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın. 1 çay bardağı unu, 1 çorba kaşığı irmiği ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu katın. 1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığını ekleyin. Kalıbı yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün. 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkın. Soğutun. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antepfıstığı serpin. Dilimleyip, servis yapın |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.