![]() |
Pekmezli Muhallebi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler : 5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı pirinc unu 2 çorba kaşığı buğday nişastası 1 tatlı kaşığı un, 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzerine : 2'ser çorba kaşığı üzüm pekmezi Hazırlanışı: Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın. Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın. Soğumaya bırakın. Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçakla dörde kesin. Üzerine 2 şer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.