ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Sultan Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184300)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:07 PM

Sultan Tatlısı
 
Sultan Tatlısı Tarifi - Sultan Tatlısı Nasıl Yapılır - Sultan Tatlısı Malzemeleri





1 su bardağı eritilmiş margarin

2 su bardağı un

1 adet yumurta

2 su bardağı çekilmiş badem

1 tatlı kaşığı yoğurt

yarım limonun suyu

1.5 çay bardağı su

1 tutam tuz

şurubu için:

2 su bardağı toz şeker

2 buçuk su bardağı su

1.5 su bardağı yarım limon suyu

Yapılışı Una, yumurta, tuz, limon suyu, yoğurt ve suyu ilave ederek yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru oklava ile ince bir yufka şeklinde açın. Kenarlarını keserek dikdörtgen haline getirip bademi serpin. Geniş kenarından başlayarak sıkı bir rulo şeklinde sarın. Uç kısmına yumurta akı sürüp yapıştırın.


Elde ettiğiniz rulo hamurunu 4/5 cm eninde dilimleyin. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde aralıksız olarak yağlanmış tepsiye dizin. Eritilmiş margarini üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25 dakika pişirin.


Şurubu hazırlamak için, toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Fırından çıkarttığınız tepsi tamamen soğuyunca şurubu sıcak olarak dökün. Şurubunu çekince kaymak ve şam fıstığı eşliğinde servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.