ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pavova Pastası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184259)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:14 PM

Pavova Pastası
 
Tatlılar - Lezzetli Pasta Tarifleri - Meyveli Pasta Tarifi




Üzeri için

2 yemek kaşığı antep fıstığı Pasta İçin Malzemeler

Pandispanya için

1 poşet Pandispanya Un

3 yumurta

10 yemek kaşığı su

1 çay bardağı öğütülmüş antep fıstığı

Krema için

1,5 su bardağı süt

4 çay kaşığı nescafe

1 paket Vanilinli Pasta Kreması

40 g sütlü çikolata rendesi

PAVLOVA PASTA TARİFİ

Pandispanya: Pandispanya unu yumurta, su ile 7-8 dakika çırpın. 1 çay bardağı antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın. 26 cm çapındaki kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 160C'de 35-40 dakika pişirin.

Soğutup enlemesine ikiye kesin.

Krema: Sütü ılıtın, içinde nescafeyi eritin ve buzdolabında iyice soğutun. Daha sonra bu sütle pasta kremasını 2-3 dakika çırpın.

Pandispanyanın alt patının üzerine nescafeli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin. İkinci patı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın. Üzerini kalan krema, antep fıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.