![]() |
Bademli Güllaç
Bademli Güllaç Tarifi - Bademli Güllaç Nasıl Yapılır - Bademli Güllaç Malzemeleri
Malzemeler * 1 litre süt * 10 adet güllaçyaprağı * 500 gram şeker * 100 gram file badem Üstü için * 1/2 adet Nar * 25 gram tozfıstık Hazırlanışı 1. Şeker sütte tamamen çözülünceye kadar kaynatılır. 2. Süt ılıklaşınca yapraklar ortadan kırılarak tek tek servis kabına konulup sütle ıslatılır. 3. Her katın arasına file badem serpilir. 4. Kalan şekerli süt güllacın üzerine dökülür. 5. En az dört saat bekletildikten sonra üzeri nar ve fıstıkla süslenip servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.