ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Muzlu Muhallebi Lokumu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184078)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:44 PM

Muzlu Muhallebi Lokumu
 


Malzemeler:


2 tam bardak+ 3.bardaktan 2 parmak eksik süt

3 yemek kaşığı tepeleme un

3 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

1 poşet kremşanti

1/2 su bardağı süt ( krem şanti için)

2 adet muz

iri dövülmüş fındık veya ceviz

bol hindistan cevizi

Yapılışı:

Süte, unumuzu, tozşekerimizi ilave edip, orta ateş üzerinde sürekli çırparak oldukça koyu bir muhallebi olana dek pişiriyoruz. İndirmeye yakın vanilyayı ilave ediyoruz. 25-40 cm. arası dikdörtgen bir tepsinin üzerine bolca hindistancevizi serpiştiriyoruz. 1/2 su bardağı soğuk süt ile hazırlamış olduğumuz krem şantiyi muhallebinin üzerine yayıyoruz.Bu şekilde hazırlanan tepsimizi buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar bekletiyoruz. Dolaptan aldığımız muhallebimizin üzerine iri kıyım fındık veya ceviz serpiştirip, enine 3'e- boyuna 4'e kesip (12 parça) herbir parçanın kenarına muz koyuyoruz. Bir bıçak yardımıyla parçaları köşesinden kaldırıyoruz. Zaten hindistancevizi nedeniyle tepsiye yapışmayan hamur rahatlıkla yerinden ayrılacaktır. Her parçayı rulo yaparak, hindistan cevizi dolu tabağımıza alıp, çabuk hareketlerle birkaçkere döndürdükten sonra servise hazırlıyoruz. Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.