![]() |
Elma Çıtırları
Malzemeler :
4 orta boy elma 2 yumurta sarısı 1 yumurta beyazı 1 bardak un ½ su bardağı süt 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 çorba kaşığı sıvıyağ 2 kibrit kutusu tereyağı -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Unu ve tuzu bir kasede karıştırıp , ortasını havuz biçiminde açarak , yumurtaları ve sıvıyağını koyun. Tahta bir kaşıkla, yavaş yavaş unu yedirip sütü katarak yumuşak bir hamur haline getirin. Üstünü örterek 30 dakika serin bir yerde bekletin. Elmaların kabuklarını soyup , çekirdeklerini çıkarın. 1 cm. kalınlığında halkalar halinde kesin.Halkaları tabağa dizip üzerlerine suyunu ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini dökün. Tereyağını tavada eritin. Bir maşa ile elma halkalarını unlu karışıma bulayıp tavaya koyunuz. Elmalar kahverengileşene kadar kızartın.Kızaran halkaları tabağa dizip üstlerine kalan pudra şekerini dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.