ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kaymaklı Cevizzade (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184070)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:46 PM

Kaymaklı Cevizzade
 
Malzemeler


* Harcı için: 250 gr. kaymak, 2 su bardağı ceviz için (iri dövülmüş)

* Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı

* Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu

* 2 adet hazır yufka




Yapılışı



* Tezgahın üzerine birinci yufkayı serip, üzerine ikinci yufkayı kapatın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz kaymağı tatlı kaşığıyla alarak yufkanın her tarafına dağıtın.

* Üzerine, iri dövülmüş ceviz içini serpiştiirn.

* Yufkaların uçlarını birbirine değecek şekilde ortada toplayıp zarf şekli almasını sağlayın.

* Yufkanın bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın. Sonra, yufkayı 2 parmak eninde kesip, yağlanmış fırn tepsisine yerleştirin.

* 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırdıktan sonra tepsideki hamurların üzerine gezdirin.

* 175 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarana kadar, 30-35 dk pişirin.

Şurup için,

* Şeker ve suyu orta ateşte pişirip, kaynamaya başladıktan 1-2 dk sonra ocaktan alın. Limon suyunu da ekledikten sonra soğumaya bırakın.

* Fırından çıkardığınız sıcak cevizzadelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

* Şurubunu çekmesi için 15-20 dk bekleyip servise sunun.


Afiyet Olsun!.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.