![]() |
Kaymaklı Cevizzade
Malzemeler
* Harcı için: 250 gr. kaymak, 2 su bardağı ceviz için (iri dövülmüş) * Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı * Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon suyu * 2 adet hazır yufka Yapılışı * Tezgahın üzerine birinci yufkayı serip, üzerine ikinci yufkayı kapatın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz kaymağı tatlı kaşığıyla alarak yufkanın her tarafına dağıtın. * Üzerine, iri dövülmüş ceviz içini serpiştiirn. * Yufkaların uçlarını birbirine değecek şekilde ortada toplayıp zarf şekli almasını sağlayın. * Yufkanın bir ucundan başlayarak sıkıca rulo yapın. Sonra, yufkayı 2 parmak eninde kesip, yağlanmış fırn tepsisine yerleştirin. * 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırdıktan sonra tepsideki hamurların üzerine gezdirin. * 175 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarana kadar, 30-35 dk pişirin. Şurup için, * Şeker ve suyu orta ateşte pişirip, kaynamaya başladıktan 1-2 dk sonra ocaktan alın. Limon suyunu da ekledikten sonra soğumaya bırakın. * Fırından çıkardığınız sıcak cevizzadelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. * Şurubunu çekmesi için 15-20 dk bekleyip servise sunun. Afiyet Olsun!. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.