![]() |
Pişmaniyeli Ayva Tatlısı
Pişmaniyeli Ayva Tatlısı - Pişmaniyeli Ayva Tatlısı Tarifi
http://www.oktayustam.com/images/tar...9/ayva-(4).jpg Malzemeler : 6 ayva 2 su b. toz şeker kırmızı gıda boyası su Muhallebesi için: 2 su b. süt 2 çorba k. un 1 çay k. margarin 2 çorba k. labne 1 çay b. toz şeker Üzeri için: pişmaniye Hazırlanışı : Tencereye su alın.6 adet ayvanın kabuklarını soyun ve çekirdek yataklarını çıkartın.Avaları tencereye alın.Üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave edin.Üzerine az miktarda kırmızı gıda boyası ilave edin ve ayvaları pişirin.Muhallebisi için tencerye 2 su bardağı sütü alın. Sütün içine çay bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı un ilave edin sürekli karıştırarak pişirin.Muhallebi piştikten sonra soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı labne peyniri,1 çay kaşığı margarin ilave edin ve tekrar karıştırın.Pişen ayvaları servis tabağına dizin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.