ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bademli Havuç Helvası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184050)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:49 PM

Bademli Havuç Helvası
 
Malzemeler:


Yarım kg. havuç,

6.5 su bardağı sut,

1.5 su bardağı margarin,

1 çorba kaşığı un,

1.5 çorba kaşığı nişasta.

Süslemek için:

Kavrulmuş badem içi


Tarifi:


Havuçları rendeleyin. Sütü tencereye koyup, rendelenmiş havuçları içine atın. Havuçlar yumuşayıp eriyene kadar 2 saat pişirin. Daha sonra şekeri ve margarini ilave edip, karıştırın. Yarım saat sonra karışım, helva kıvamına gelecektir. Cam bir kalıbı sıcak suyla ıslatıp, helvayı bu kalıba dökün ve kaşıkla bastırıp şekillendirin. Başka bir tabağın içine ters çevirerek dolapta soğutun. Üzerini badem ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın.


Not: Helvayı yaparken, şekerle beraber 1-2 çorba kaşığı pekmez koyarak da değişik bir tat elde edebilirsiniz.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.