ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bademli Mısırunu Helvası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=184047)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:50 PM

Bademli Mısırunu Helvası
 
Malzemeler:


2 su batrdağı mısırunu

150 gr tereyağı

1 su bardağı şeker

2 su bardağı süt

1 su bardağı iç badem


Tarifi:


Önce ılık sütün içinde şeker eritilir, bir kenara bırakılır. Tencereye tereyağının yarısı konur, bademler atılır, pembeleşene kadar kavrulur.


Üzerine kalan tereyağı mısırunu eklenir. Kısık ateşte 10 dakika kadar kavrulur. Üzerine şekerli süt eklenir.


Helva sıvı karışımı çekene kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirilir. Yarım saat dinlendirildikten sonra kaşıkla servis tabağına konur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.