![]() |
Revani 5
Revani Tarifi - Revani Yapılışı - Revani Nasıl Yapılır - Revani Malzemeleri
MALZEMELER Yumurta 6 adet Un 1 su bardağı İrmik 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı Şeker 4,5 su bardağı Limon kabuğu rendesi 1/2 demet Limon suyu 2 çorba kaşığı Kabartma tozu 1 çay kaşığı YAPILIŞI 4 su bardağı şekeri, 4 su bardağı su ile kaynatıp sulu bir şurup yapın ve 1 kaşık limon suyu katın.Şurup sıcakta beklesin.Bir Borcam tencerede yumurtalar ile yarım bardak şekeri, limon kabuğu rendesi ekleyerek çırpıp koyu yoğurt kıvamına getirin. Limon suyunu koyup bir iki kere daha karıştırın.Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımını ilave edip yine karıştırın.Bu karışımı yağlanmış Borcam fırın tepsisine boşaltıp orta hararetli fırında pişirin (25-35 dakika).Fırından çıkarttığınızda revaniyi daha büyük bir Borcam kapaklı tencereye alıp üzerine sıcak şurubu dökün. Kapağı hemen kapatıp hala sıcak olan fırında kısa bir süre bekleterek şurubu çektirin. Böylece revani kabarır ve hacmi % 50 büyür. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.